Де у Львові найдешевше можна здати ПЛР-тест. Порівняння цін та термінів

11396 0
Найдешевша вартість ПЛР-тесту – 930 грн.
Photo by Mufid Majnun on Unsplash

Photo by Mufid Majnun on Unsplash

У Львівській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, 9, ПЛР-тест можна здати за 930 грн. Наразі це найдешевша ціна за такий тест.

Читайте також: Приватні чи державні. які лабораторії роблять більше тестів на Сovid-19 у Львові

Зокрема, як вдалося дізнатися Тvoemisto.tv, ПЛР-тест у Лікарні швидкої допомоги можна здати у будні з 8.00 до 18.00 год, і навіть у суботу – з 9.00 до 15.00. Результати тесту у суботу обіцяють ввечері – о 18.00-19.00 год. Якщо аналіз зробити у будні до 11.00 ранку, результати скинуть вже о 22.00 на Viber.

Однак для того, щоб зробити ПЛР-тест за добу до здачі потрібний попередній запис за телефоном: 066 018 09 19.

У лабораторії Synevo вартість ПЛР-аналізу трохи вища – 990 грн, але термін виконання 1-2 дні.

Читайте також: Повторний ПЛР-тест хворим на Сovid-19 радять узагалі не робити. Чому

У приватній лабораторії Unilab вартість ПЛР-тесту на завтра становить 1 500 грн, з результатом на сьогодні 1 900 грн, за 3 год коштує 2 800 грн.

Діагностичний центр СолтанЛаб, який почав робити ПЛР-тести на Львівському автовокзалі, що на Стрийській, результат обіцяє надіслати до 24 годин на електронну скриньку. Вартість послуги – 1 200 грн.

Натомість, безкоштовний ПЛР-тест можна здати у поліклініці за місцем проживання. Але для цього потрібне скерування від сімейного лікаря. Однак аби здати ПЛР-тест є черга у кілька днів. На результати тестів доведеться чекати до тижня часу.

Як писало Тvoemisto.tv раніше, щодня у львівський лабораторний центр поступає приблизно 2 тисячі проб для тестувань на коронавірус. З них не менше тисячі, а інколи й півтора, там стабільно роблять. Приблизно таку ж кількість тестувань роблять приватні лабораторії. Якщо б ситуація загострилася і була потреба в допомозі, тоді послугу закуплятимуть у «приватників». Ціна одного тестування становить у межах 885-ти гривень. В. о. генерального директора Львівського обласного лабораторного центру України Наталія Тімко розповіла, що у лабцентру вже є угода з приватною лабораторією «Унілаб», яка допомагатиме робити ПЛР-дослідження по аутсорсингу.

Додамо, що за вчорашню добу лабораторні центри провели 1 325 ПЛР-тестів, з них 504 виявилися позитивними. Залишку проб у холодильнику немає.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!