У Львові «афганцям» та родичам загиблих виплатять разову допомогу

590 0
Загалом кошти отримають 1209 людей.
Умовне фото

Умовне фото

До 35-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, воїнам-афганцям та членам сімей загиблих, які мешкають у Львівській громаді й перебувають на обліку у відділах соціального захисту, місто виплатить матеріальну допомогу. Загалом кошти отримають 1209 людей. На ці виплати у бюджеті Львівської МТГ передбачили 1,5 млн грн.

Як повідомили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, одноразову матеріальну допомогу отримають:

  • – люди, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан, учасники бойових дій: таку допомогу отримає 728 воїнів по 1 тис. грн;
  • – люди з інвалідністю 1-ї групи, які брали участь у бойових діях на території  Республіки Афганістан: таких воїнів-афганців у Львівській МТГ мешкає 8 і отримають вони по 3 тис. грн;
  • – люди з інвалідністю 2-ї групи, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан: у Львівській МТГ мешкає 171 воїн – їм виплатять по 2 тис. грн;
  • – люди з інвалідністю 3-ї групи, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан: таку допомогу отримають 213 осіб по 1,5 тис. грн;
  • – члени сімей загиблих (померлих) осіб, які брали участь у бойових діях на території Республіки Афганістан: таку допомогу отримають 88 осіб по 1 тис. грн.
  • – мама учасника бойових дій, який загинув під час війни на території Республіки Афганістан: вона отримає 5 тис. грн.   

Зазначимо, ця допомога від міста є щорічною, її виплачують у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської міської територіальної громади.

Довідка

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначають щорічно 15 лютого. День встановлено в Україні згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!