У Львові діти загиблих Героїв отримуватимуть грошову допомогу. Куди звертатися

745 0
Йдеться про виплати у розмірі 50 тисяч гривень щороку.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові неповнолітнім дітям, батьки яких загинули на війні, виплачуватимуть грошову допомогу. Йдеться про щорічну одноразову допомогу кожній дитині в розмірі 50 000 грн на навчання та оздоровлення.

Джерело: ЛМР

«Дія цієї програми поширюється на дітей загиблих захисників і захисниць України, а також дітей військових з інвалідністю 1-ї групи. Допомога визначена в сумі 50 тисяч гривень, вона є щорічна і надається дітям від народження до досягнення 18 років. Станом на сьогодні вже подано 117 заяв на таку допомогу, і це 165 діток. Але звісно, в нас кошти передбачені на більшу кількість – тобто всі, хто підпадає під дію цієї програми, отримають цю виплату», – йдеться у повідомленні.

Для отримання допомоги один з батьків або законний представник (опікун) повинен подати заяву до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що діє на вулиці Пекарській, 41. Водночас, якщо з певних об’єктивних причин родина захисника чи захисниці в цьому році не зможе отримати документів, що засвідчують статус родини загиблого, то цю допомогу отримають наступного року – і за цей рік, і за минулий (2023 та 2024 роки). Окрім того, можна звернутися за контактами Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41, телефони: 032 254 61 16; +38 067 962 83 25. 

Читайте також: Сім’ї зниклих можуть отримувати пільги. Як підтвердити статус

Нагадаємо, раніше, додатково до державних допомог, бійці-добровольці отримували з міського бюджету пільгу на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 75%, а родини Героїв Небесної Сотні і родини загиблих воїнів – 50%. Ця програма діяла у Львові з 2014 року. Тепер ця адресна щомісячна допомога впродовж року становитиме 1040 гривень. До слова, таку допомогу зможуть отримати 84 бійці-добровольці, 6 родин Героїв Небесної Сотні та 804 члени сімей загиблих військових. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!