Політична реклама

У Львові буде ще один пам'ятник

1571 0
У Львові з'явиться пам'ятник творцеві мелодії державного гімну України, композиторові Михайлу Вербицькому.
Пам

Пам'ятник Михайлу Вербицькому, м. Яворів, ukrfoto.net

Розглянувши звернення львівського регіонального суспільно-культурного товариства "Надсяння", виконком Львівської міськради погодив встановлення пам'ятника Вербицькому, повідомляють Львівські новини онлайн.

Постамент буде у сквері на розі вулиць Вербицького -- генерала Чупринки. Виконавчий комітет мерії поклав функції замовника на проектування, виготовлення й встановлення пам'ятника на товариство "Надсяння". Воно має оголосити конкурс на найкращий проект пам'ятника.

Згодом "Надсяння" має визначити переможця, виготовити й встановити постамент (але напередодні погодити документацію з архітектурно-містобудівною радою).

Довідка

Верби́цький Миха́йло Миха́йлович (4 березня 1815, с. Явірник Руський, Галичина, тепер Підкарпатське воєводство, Польща — 7 грудня 1870, с. Млини, Галичина, тепер Підкарпатське воєводство, Польща) — український композитор, хоровий диригент, священик, громадський діяч, автор гімну України "Ще не вмерла Україна".

ТЕГИ: пам'ятник

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!