Київ

У Києві відкрили пам’ятний знак загиблим воїнам Військово-морських сил України

923 0
Відкриття пам'ятного знаку приурочили до Дня Військово-морських сил ЗСУ.
Фото: ВМС України / Facebook

Фото: ВМС України / Facebook

Сьогодні, 3 липня, у Києві на території Парку Моряків відкрили пам’ятний знак на честь полеглих воїнів Військово-Морських Сил України. Про це ВМС України повідомили у Facebook.

У заході взяв участь командувач Військово-морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа, командування річкової флотилії, а також громадські діячі та волонтери.

«Сьогодні тут, у столиці нашої країни, ми відкрили пам’ятний знак загиблим в цій важкій війні для нас. Це дуже знаменна подія, тому що ми повинні пам’ятати всіх наших чоловіків та жінок, які віддали найцінніше — своє життя. Життя за свободу та незалежність нашої України», – зазначив командувач ВМС, віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

Також командувач вручив військовим морякам державні нагороди, нагороди Міністерства оборони та Головнокомандувача ЗСУ.

Зазначимо, пам’ятний знак було створено спільними зусиллями органів військового управління, річкової флотилії, місцевої влади, меценатів та волонтерів.

Нагадаємо, 2 липня в Україні відзначали День Військово-морських сил ЗСУ. Свято згідно з указом Президента від 2015 року відзначається щорічно у першу неділю липня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!