Київ

В Ірпені встановлять пам’ятник, зроблений із залишків російських ракет

676 0
У пам’ятник заклали ідею незламності українського народу.

В Ірпені встановлять пам'ятник «Воля», який створили із залишків російських ракет, що летіли на Київщину на початку повномасштабного вторгнення, у лютому-березні 2022 року. Про це повідомляє ITV.

На пам’ятнику буде вигравіювано гасло проєкту — «Всього металу замало, щоб нашу волю зламало».

Над скульптурою працювали скульптори, дизайнери та архітектори. Вони заклали у пам’ятник ідею незламності українського народу.

«Ідея скульптури в тому, що волю народу зламати обстрілами та ударами неможливо. Чим більше гатили по нас, тим сильнішою ставало бажання вистояти і перемогти», — підкреслили творці.

Автори проєкту планують утилізувати увесь ворожий метал шляхом перетворення на скульптури.

Пам’ятник «Воля» з’явиться у місті 22 вересня. Її встановлять у сквері біля Ірпінського відділу поліції. До пам’ятника додадуть віртуальне інтерактивне доповнення «VOLIA». Зчитавши QR-код можна дізнатися про кожен боєприпас, що став частиною інсталяції.

Проєкт створено з ініціативи Нацполіції України в Київській області.  Скульптуру присвятили боротьбі жителів Приірпіння проти російських окупантів.

Нагадаємо, в ірпінському мікрорайоні Романівка демонтували пам’ятник радянському солдату, біля якого внаслідок російських обстрілів загинула жінка з двома дітьми і волонтер.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!