У Львові іноземець за 6 тисяч доларів виготовляв ухилянтам фіктивні документи

551 0
Іноземець допомагав призовникам перетнути держкордон.
Фото: поліції

Фото: поліції

У Львові викрили іноземця, який за 6 тисяч доларів допомагав чоловікам призовного віку  виїхати за кордон. Про це повідомили у Національній поліції Львівщини.

«За 6 тисяч доларів США 43-річний іноземець, який тимчасово проживає у Львові, взявся виготовити «клієнтам» - військовозобов’язаним громадянам України, фіктивні документи про визначення групи інвалідності, що надавало їм можливість виїхати за межі держави під час дії воєнного стану, а також консультував «ухилянтів» щодо «правильної» поведінки під час перетину державного кордону», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: За 10 тисяч доларів мешканець Львівщини переправляв ухилянтів за кордон

Під час санкціонованих обшуків у затриманого правоохоронці виявили та вилучили чорнові записи, копії документів українців, які мали намір скористатись його «послугами», кошти, виручені від протиправної діяльності та інші речові докази.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що на Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!