У Львові облаштували інформаційний центр пам’яті Героїв Небесної Сотні. Фото

1094 0
У цій же споруді є невеличка кімната для охорони меморіалу та інклюзивна вбиральня.
фото любомира зубача

фото любомира зубача

У Львові на вул. Кривоноса облаштували інформаційний центр на Меморіалі Небесної Сотні. Про це повідомив заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

«Ззовні, з боку вулиці Замкової – кортен як символ палаючої барикади, з боку меморіалу – дзеркальний фасад, що не навантажує громадський простір і водночас не відволікає увагу від власне стели меморіалу.  Усередині ця невелика споруда вміщує сам інформаційний центр. Тут працівник завжди буде готовий розповісти про події Революції Гідності», – каже він.

Читайте також: Святкуванням по меморіалу

Також встановили проектор. Відео, яке транслюватимуть через скляні стіни, особливо добре буде видно увечері ззовні. Для цього не треба буде заходити до самого інфоцентру. У цій же споруді є невеличка кімната для охорони меморіалу та інклюзивна вбиральня. 

Додамо, що від початку конструкцію інформаційного центру запланували невеликою. І головне – щоб споруда максимально вписалася в оточення скверу і при цьому гармоніювала з Меморіалом. Таким було завдання для архітекторів, які проєктували і інфоцентр, і сам Меморіал – це Андрій Лесюк і Guess Line Architects.

Нагадаємо, меморіал Героів Небесної Сотні у Львові увійшов до номінантів престижної архітектурної премії ЄС Mies van der Rohe 2022. Вона відзначає найкращі сучасні архітектурні твори Європи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!