Садовий обмежив витрати з бюджету під час війни

1905 0
Раніше мер міста зазначав, що Україна воює, але міста мають продовжувати жити в умовах війни.
ФОТО: ІНСТИТУТ МІСТА

ФОТО: ІНСТИТУТ МІСТА

У Львові визначили пріоритетні напрямки для витрат з бюджету та обмежили фінансування непершочергових видатків. Про це йдеться у розпорядженні мера Андрія Садового, повідомила пресслужба ЛМР. 

Відтак, бюджет Львівської громади першочергово скеровуватимуть на:

  • підтримку Збройних Сил України та всіх Захисників України, національну безпеку і оборону та здійснення заходів правового режиму воєнного стану;
  • ліквідацію наслідків збройної агресії, проведення відновлювальних робіт на об’єктах міської інфраструктури;
  • заклади охорони здоров’я, що надають медичні послуги особам, постраждалим внаслідок збройної агресії;
  • об’єкти критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону, підготовку об’єктів укриття, підготовку об’єктів освітніх закладів до навчального року;
  • забезпечення соціальними послугами мешканців міста та внутрішньо переміщених осіб;
  • завершення вже розпочатих інфраструктурних об’єктів,  з метою уникнення руйнувань та запобігання виникнення критичної ситуації, виконання зобов’язань перед підрядниками за виконані роботи, надані послуги, поставлені товари;
  • інші видатки для забезпечення життєдіяльності міста. 

 

Читайте також: Садовий пояснив, чому не всі бюджетні кошти скеровують на армію

Нагадаємо, що витрати, які здійснюють міста під час війни за бюджетні кошти, почали обурювати людей. Наприклад, між львів'янами виникла активна дискусія через створення у місті алеї-вишиванки за 17 млн грн. Крім того, волонтер зі Львова Святослав Літинський зареєстрував петицію до уряду України щодо зростання обороноздатності. У ній він закликає обмежити некритичні витрати, а всі вивільнені кошти спрямувати на оборонні потреби.

Святослав Літинський розповів у інтерв’ю Tvoemisto.tv, які витрати, на його думку, зараз на часі, за якими критеріями варто визначати критичність потреб та чому деякі містяни цього не розуміють.

Водночас мер Львова Андрій Садовий пояснював, чому бюджетні кошти скеровують не тільки українським захисникам, а також на розвиток міста.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!