У Львові Lifecell пів року тестуватиме мережу 5G

3181 0
Технологія 5G дозволяє дозволяє користуватися інтернетом зі швидкістю, що перевищує 4G мінімум у 20 разів.
Ілюстративне фото: computerra

Ілюстративне фото: computerra

Мобільний оператор Lifecell пів року тестуватиме мережу 5G у центрі Львова. Про це йдеться у рішенні Нацкомісії з регулювання у галузі зв’язку та інформатизації.

Читайте також: Українські дороги планують обладнати 5G-мережею

Нову якість зв’язку в діапазоні n78 можна буде перевірити у Львові на просп. Свободи. Крім Львова, 5G демонструватимуть у Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі та Черкасах. Технологія 5G дозволяє користуватися інтернетом зі швидкістю, що перевищує 4G мінімум у 20 разів.

5G тестуватимуть із 1 грудня по 31 травня спільно з компанією Ericsson Ukraine у магазинах мобільного оператора. Управління обладнанням базової станції Radio DOT System виконуватимуть через спеціалізоване тестове ядро мережі (5G EPC) з обмеженою функціональністю (тільки доступ до публічної мережі інтернет, без можливості здійснення голосових дзвінків).

Читайте також: Від сьогодні українці можуть змінювати мобільного оператора без втрати номера. Як це зробити

Нагадаємо, 17 травня президент підписав указ про впровадження мобільного зв'язку 5G в Україні. 4G у Львові запустили у березні торік, а у області – у липні. 4G підтримує більшість сучасних смартфонів, вироблених у 2014 році і пізніше. 

ТЕГИ: 5G, 5G у Львові

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!