У Львові досі не знають, за чиї кошти будуватимуть вулицю Суботівську

3964 0
У перспективі вулиця Суботівська стане частиною внутрішнього, міського об'їзного кільця.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У Львові наступного року планують розпочати будівництво вулиці Суботівської. Про це Тvoemisto.tv повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк під час виїзного засідання депутатської комісії міської інфраструктури.

Утім, вона зазначила, що досі невизначеним залишається питання фінансування, адже попередня вартість будівництва дороги і шляхопроводу – близько 700 мільйонів гривень.

«Проєкт дороги напрацював «Містопроєкт», «Єврокон Україна» зробив проєкт шляхопроводу, але досі проходимо експертизу, бо є певні зауваження. До кінця цього року, чи на початок наступного ми будемо мати експертизу і можна приступати до виконання робіт, оголошувати тендер. Але є питання щодо фінансування», – зазначила Ірина Маруняк.

Вона додає, що покищо є лише орієнтовна вартість будівництва вулиці Суботівської – дорога може вартувати понад 260 мільйонів гривень, а тунель 402 мільйони.

«З грошима сутужно, мають бути облігації на це будівництво. Ще місто матиме трохи боргів з цього року, які перенесемо у наступний. Але наступного року хотіли б розпочати ремонт Мазепи-Грінченка і Суботівську», – каже вона.

У перспективі вулиця Суботівська стане частиною внутрішнього, міського об'їзного кільця.  

«На перспективу, на майбутнє є ще проєктована вулиця Ряшівська і Суботівська – це є велике кільце всередині міста. За генпланом частина дороги від тунелю йде прямо, через п’ятий парк, виходить на вулицю Городоцьку на Ряшівську, Кульпарківську», – зазначив Олександр Одинець.

До речі, про будівництво Ряшівської йдеться уже понад 12 років. Наступного року планують викупити ще понад 30 ділянок для її будівництва.

Проєктована Суботівська матиме по дві смуги руху у різних напрямках, також там передбачені велосмуги, належне вуличне освітлення. Тролейбусна лінія там не передбачена. Місто планує на новозбудовані дороги пускати тролейбуси з автономним ходом чи електробуси.

Читайте також: Понад мільярд гривень на дороги. Скільки вулиць відреконструювали у Львові в 2020 році

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк повідомляла, що продовження вулиці Суботівської планують на літо цього року.

Загальна вартість будівництва становитиме майже 800 млн гривень. Йдеться про орієнтовно 300 млн грн на саму дорогу. Левову частку коштів ж спрямують на будівництво тунелю під залізничними коліями станції «Клепарів», де пролягатиме вулиця. Орієнтовна вартість тунелю – 492 мільйони гривень. Тунель проєктують фахівці із Києва.

Читайте також: Ділянку вулиці Степана Бандери можуть відкрити для проїзду уже за місяць

Нагадаємо, що нову вулицю, яка сполучатиме вулиці Суботівську та Шевченка, планують збудувати до 2024 року, оскільки вона входить у Стратегію розвитку Рясного. Нова вулиця має розвантажити вулицю Шевченка та дати можливість сполучити мікрорайон Рясне, Рясне-2 з центром Львова за допомогою громадського електротранспорту.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!