У Львові працюють над створенням «Креативного кварталу»: нові деталі

1796 1
Територія старого трамвайного депо, обмежена вулицями Городоцькою та Сахарова, отримає нове дихання: незабаром тут розпочнуть роботи зі створення Креативного кварталу, що об’єднає у Львові світові компанії. Після вибору інвестора, ці приміщення нададуть йому в оренду терміном на 50 років та встановлять фіксовану орендну плату, відповідно до експертної оцінки. Відповідне рішення щодо затвердження умов конкурсу й конкурсної документації прийняли під час сесії міської ради.
Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

Фото: futurecenter.in.ua, facebook.com, igor-salnikov.livejournal.com, web-profy.com

«У попередній каденції прийняли рішення про реалізацію інвестиційного проекту, суть якого полягає у створенні простору, де могли б зустрічатися підприємці, створенні центру навчання і розвитку дитини, ультрасучасного дитячого садочку тощо. Реалізацією цього проекту пропонується залучити найвідоміші світові компанії, Львівську бізнес-школу УКУ.

Читайте також: Чотири унікальні громадські простори Львова: локації, особливості

Після затвердження змін до інвестиційного проекту, управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій оголосить конкурс та опублікує оголошення в газеті. Матимемо 30 діб на зібрання пропозицій від інвесторів. Після їх надходження приймемо рішення про оголошення переможця, а інвестиційний договір – винесемо на розгляд сесії», – розповіла керівник юридичного управління Гелена Пайонкевич.

Читайте також: У Львові з’явиться "Креативний квартал": особливості

Згідно з текстом ухвали, ці приміщення пропонують передати інвестору в оренду, терміном на 50 років. Управління комунальної власності повинне провести експертну оцінку, визначити вартість цих приміщень, і встановити фіксовану орендну плату. Запропонований термін реалізації проекту – не менше 4 років, упродовж яких інвестора звільнять від сплати орендної плати, тому що за цей час він не зможе реалізовувати цей проект та отримувати доходи. Як додала Гелена Пайонкевич, реалізація цього проекту буде вимагати декількох рішень сесій міськради, зокрема про передачу в оренду земельної ділянки та про затвердження інвестиційного договору.

Нагадаємо, антикафе, коворкінг, стартап-бокси, хакер-спейси та навіть стартап-банк та поштове відділення на площі понад 15 тис. м2 – таким у Львові бачать проект «Креативного кварталу» його організатори.


Читайте також:
25 Грудня, 2015 13:38
Віталій Той хто пише знає Львів?
"обмежена вулицями Городоцькою та Сахарова"
Ото розмахнулись!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!