Суд відібрав будівлю на 1000 м² у Львові, яка належала причетній до «Афери століття»

9184 0
Право власності на будинок на вул. Академіка Лазаренка, 31 зареєстрували на основі неіснуючого розпорядження.
фото: Zaxid.net

фото: Zaxid.net

Франківський районний суд Львова скасував державну реєстрацію прав власності на будівлю, що належала Ірині Мальковій, яка причетна до так званої «Афери століття». Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як прокоментувала Tvoemisto.tv керівниця юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, йдеться про одну цілісну будівлю площею 1020,2 м² на вул. Академіка Лазаренка, 31. В 2016 році приватне підприємство «Автолюкс-сервіс» зареєструвало на нього право приватної власності на підставі неіснуючого розпорядження Галицької РА, а будинок розділили на чотири нерівномірні частини. 

Вже у січні 2018 року Франківський райсуд відкрив кримінальне провадження і на апеляційному рівні 8 грудня 2022 року скаргу Львівської міськради задовольнили і реєстрацію права власності скасували. 

Того ж дня, 8 грудня 2022 року, право приватної власності зареєстрували за Іриною Мальковою. Як зазначено у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, це зробили на підставі стягнення у рахунок погашення боргу. Та вже за два місяці Франківський суд Львова знову відкрив провадження щодо цієї будівлі. 

Відтак суди тривали шість років – до березня 2024 року, коли реєстрацію знову скасували. Проте на рішення все ще можуть подати апеляцію. 

Нагадаємо, що восени 2016 року управління комунальної власності ЛМР виявило, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних підприємиць.За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальні провадження, арештували 24 приміщення, а у Ратуші провели обшуки. Цю аферу у ЗМІ назвали «Аферою століття». Низку приміщень вдалось повернути у власність міста. Відчуження майна відбулось завдяки шахрайській схемі, яку втілили, за попередніми даними, львів’яни Ірина Сандул, Людмила Малькова та Олег Рогоцький. Проте тут фігурувала і Ірина Малькова – тодішня керівниця ТзОВ «Стоун ОК», на яке було записане деякі з приміщень, окрім того, вона є невісткою сім’ї Малькових.

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!