«Місто для перемоги» – публічна дискусія «Твого міста» та хто і як може вручати повістки. Підсумки доби

650 0
Нині 21 травня та 818 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Нині на Львівщині будуть діяти графіки погодинних відключень світла. З 00:00 години 21 травня та впродовж доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 95 бойових зіткнень, з них 25 та 13 на Покровському та Краматорському напрямках. На Харківському – кількість зіткнень в порівнянні з минулою добою знизилась майже в два рази. Противник завдав п’ять ракетних (із застосуванням шести ракет), 39 авіаційних ударів (скинув 40 КАБів) та 309 ударів дронами-камікадзе, також здійснив 2 910 обстрілів позицій наших військ.

Сили оборони завдають ефективного вогневого ураження з метою перехоплення ініціативи на полі бою. Так, силами ракетних військ і артилерії уражено пункт управління, засіб ППО, артилерійську систему, склад боєприпасів та три інших важливих об’єкти ворога.

Читайте також: «Я просто хочу, щоб Вовчанськ мав «завтра». Військовий та колишній журналіст Володимир Семків згадує Вовчанськ, яким він був до нової хвилі війни та як туди почали заходити росіяни.

Та: Хто і як може вручати повістки. Пояснення. Кабінет міністрів України опублікував постанову, якою врегулював порядок видачі повісток та процес призову на службу. Надсилати повістки зможуть і поштою, та лише за 60 днів після набуття чинності нового закону про мобілізацію, тобто з 18 липня.

А також: У Києві відкрився перший рекрутинговий центр Сил спеціальних операцій. Охочі долучитись до лав ССО зможуть отримати в центрі консультації щодо набору на службу.

Тема дня:«Якщо підемо шляхом конкуренції, то програємо». У межах святкування свого 10-річчя медіа-хаб «Твоє місто» провів публічну дискусію «Місто для перемоги». Її учасники обговорили питання, важливі для досягнення перемоги та майбутнього тилових міст: економічний розвиток, психологічна стійкість та людський ресурс. Участь в дискусії взяли економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи Павло Шеремета, старша віцепрезидентка HR у SoftServe, експертка DYB Ukraine з розвитку людського капіталу та управління змінами Рената Дельпорте і психіатр, керівник програми «Психологія» Українського католицького університету Роман Кечур. Модерував дискусію директор «Твого міста» Тарас Яценко.

«Треба орієнтуватися на те, як тут житимуть люди, як ми з вами тут житимемо, як наші діти тут житимуть, бідні люди, ті, що постраждали від війни, ветерани, ті, що прийдуть із війни, ті, що багато втратили, їхні родичі».

Читайте також: У Львові відбулося перше засідання групи щодо зруйнованого музею Шухевича. Учасники засідання обговорили різні думки стосовно відновлення музею, його доступності та залученості території довкола, щоб сформувати повноцінний меморіальний комплекс.

Ключові події:

1. У Львові призначили нового коменданта. До нового призначення цю посаду займав керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень.

Читайте також: Голова УІНП розповів, за яких обставин колишню Арку дружби народів можна не зносити. Вона може залишитись на місці, якщо буде по-справжньому переосмислена.

Та: Держлікслужба планує заборонити бронювання ліків на сайтах. Йдеться про заборону онлайн-сервісу з пошуку ліків і товарів для здоров’я Tabletki.ua;

2. Бородянська селищна рада заплатила 1, 47 млн грн за капремонт укриття, якого немає. Всього на ремонт уявного укриття збирались витратити 4,3 млн грн.

Читайте також: Ще на сім земельних ділянок на Львівщині продадуть права оренди. Земельні торги відбудуться вже 27 травня.

Також у Львові продадуть п’ять земельних ділянок. одна із них коштує майже 80 млн грн. Більшість земельних ділянок розташовані у Львові, одна – у Львівській громаді;

3. Як зміниться середня освіта на Львівщині. З 2027 року передбачено запровадження трирічної профільної середньої освіти (10-12 класи) за двома спрямуваннями.

Читайте також: Київрада працює над механізмом затвердження ескізів муралів. Кияни можуть долучитися. Киянам пропонують надати свої пропозиції.

Та:  У врятованій від знесення пам’ятці на Подолі відкрили культурний простір «Кузня». Будівля зберегла свою автентичність, зокрема композицію й фасади, тому є цінною;

4. Ще один автобус у Львові курсуватиме за новим маршрутом. Його обслуговує перевізник «Міра і К».

Також у Львові тимчасово не курсують два тролейбуси. У чому причина.

Окрім того:В Києві відкрили рух новим шляхопроводом на Оболоні. Повністю завершити роботи планують до осені.

Та: В Україні тестують онлайн-кабінет для міжнародних перевізників. Наразі команда Укртрансбезпеки тестує функціонал онлайн-кабінету.

А також: На Львівщині відновили рух декількох приміських поїздів. Розклад. Квитки наразі можна придбати в залізничних кассах;

5. Львівський бренд створив для Усика вишиванку із зображенням загиблого Героя. Найближчим часом дизайнерки планують передати вишитий портрет Олександра Мацієвського його матері.

Читайте також: У Львові з’являться нові парки та сквери. Локації.

Та: У Львові Шевченківський гай запрошує школярів на літні канікули. Щодня з 10 до 14 червня діти проводитимуть час на свіжому повітрі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!