У Львові оштрафували перевізників за неналежну кількість транспорту на маршрутах

1690 0
На них наклали 155 штрафів на загальну суму 263 тис. грн.
фото умовне: твоє місто

фото умовне: твоє місто

У Львові регулярно фіксують невиконання договірних зобовʼязань на маршрутах, які обслуговують три приватні перевізники: «Фіакр», «Міра і К» та АТП-16430. Йдеться зокрема про невипуск належної кількості автобусів. Відтак, через ці порушення на перевізників з початку року наклали 155 штрафів на загальну суму 263 тис. грн.

Джерело: пресслужба ЛМР.

В управлінні транспорту повідомили, що найбільше штрафів мають «Фіакр» та «Міра і К» – 63 та 61. Ці компанії за невиконання умов договорів мають сплатити  107 тис. грн та майже 104 тис. відповідно. Ще 31 штраф на загальну суму майже 53 тис. грн виписали АТП-14630.

Щодо компанії «Фіакр», то вона не забезпезпечує належний випуск транспорту на чотирьох лініях.  На маршруті №17 курсує тільки 1 автобус замість 6. На маршруті №13 – 3 автобуси замість 6. На маршруті №34 – 5 автобусів замість 12. На маршруті №41 – 6 автобусів замість 15.

«Міра і К» не виконує свої зобовʼязання на маршруті № 27  – випускає  на лінію 1 автобус замість 6. А також порушує графіки руху на маршруті № 8.

Перевізник АТП-14630 недовипускає транспорт на маршрут № 21 – там курсує лише 4 автобуси замість 10.

Читайте також: «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті

«Сподіваємося, що накладені штрафні санкції стимулюватимуть перевізників відновити належну роботу проблемних маршрутів. Якщо вони і надалі будуть неспроможності виконувати свої договірні зобовʼязання, департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури буде розглядати можливість дострокового розірвання договорів та заміни перевізників на вказаних маршрутах», – зазначив керівник управління транспорту Орест Олеськів.

Додамо, у минулому році у Львові за недотримання умов договорів перевізникам виписали 819 штрафів. Сума сплачених у міський бюджет коштів склала майже 1,4 млн грн. 

Нагадаємо, у Львові провели чергове навчання для водіїв міських автобусів, трамваїв та тролейбусів. Основний акцент зробили на взаємодії водіїв із людьми з інвалідністю. А також із пасажирами-військовими, пенсіонерами, учнями. У навчанні взяли участь близько 50 водіїв.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!