Справу ексдепутата з Львівщини Михайла Міхняка передали до суду

1581 0
28-річний Михайло Міхняк сприяв у виготовленні фіктивних документів, які надавали право чоловікам призовного віку виїхати на територію іншої держави.
Михайло Міхняк

Михайло Міхняк

Львівська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо керівника громадської організації «Корпус сприяння армії» Михайла Міхняка, якого звинувачують у сприянні в незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон, службовому підробленні та підкупі службової особи, що передбачає до семи років позбавлення волі. Про це повідомили «Наші гроші. Львів».

Як з'ясували слідчі, 28-річний житель Самбірщини Михайло Міхняк сприяв у виготовленні фіктивних документів, які надавали право чоловікам призовного віку виїхати на територію іншої держави. Під час санкціонованих обшуків у зловмисника вилучили документи, чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують його причетність до організації незаконного переправлення осіб через кордон України. Отримавши доступ до переписки Міхняка з ухилянтами у WhatsApp, слідчі встановили, що за таку послугу він просив по тисячу доларів з особи.

Читайте також: Заступник голови Львівської облради може бути причетним до виїзду ухилянтів закордон

Справу розглядатиме Самбірський міськрайонний суд, засідання відбудеться вже 24 квітня. До остаточного рішення суду Михайло Міхняк перебуватиме на волі, сплативши попередньо 107 тис. грн застави.

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині викрили голову громадської організації який допомагав військовозобов'язаним чоловікам незаконно перетнути кордон. Ймовірно, йдеться про колишнього депутата Рудківської міськради Самбірського району Михайла Міхняка, а зараз ніби-то помічник заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода. Якщо раніше правоохоронці заявляли, що чоловік може бути причетним до злочину, то наприкінці березня йому вручили підозру одразу за трьома статтями. Міхняка підозрюють у незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон, службовому підробленні та підкупі службової особи

Крім того,заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод може бути безпосередньо пов’язаним з 28-річним Михайлом Міхняком, який, за даними поліції, допоміг щонайменше 20 ухилянтам виїхати за кордон. І, ймовірно, навіть давав йому прямі вказівки, кого слід вносити у подання на виїзд з країни через систему «Шлях». 

Раніше у ЗМІ з’явилися свідчення, що Михайло Міхняк представлявся позаштатним помічником заступника голови Львівської облради, проте Юрій Холод прямо заперечив будь-які ділові стосунки з Міхняком. У соцмережах Михайло Міхняк також представляється як працівник облради, проте у пресслужбі ЛОР зазначили, що протягом останніх двох каденцій Міхняк не був ні помічником жодного з депутатів, ні штатним співробітником. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!