У Львові створили сайт для координації постачання допомоги в зону АТО

1491 0
Сьогодні представники громадського формування «Рабів до раю не пускають» презентували інтернет-сторінку volonterato.com.ua, за допомогою якої зможуть зв’язатись охочі передати вантажі в зону АТО й ті, хто має змогу їх перевезти.

Як розповів Іван Спринський, який представляє ГФ «Рабів до раю не пускають», сайт створено на незалежній платформі, пише Galnet.

«До нього доєднається низка організацій, які зареєструються та вкажуть свої рахунки, чим вони займаються, куди скеровують допомогу. Також на інтернет-сторінці публікуватимуть звітність. За допомогою сайта люди зможуть незалежно спілкуватися: ті, кому потрібна допомога, з тими, хто хоче її надати. Волонтери лише перевозитимуть її в зону АТО».

Інший представник цього громадського формування Денис Пилат докладно розповів про структуру сайту. «Першочерговими будуть повідомлення про наявність вантажу. Сайт містить пункти «Наявність вантажу» та «Наявність транспорту», а також «Потреби» для нетипових запитів. На інтернет-сторінці також вказано рахунки волонтерів, тут висвітлюватимуть інформацію про те, на що й коли витратили переказані кошти. Пункт «SOS» створено для того, щоб люди змогли залишити тривожну інформацію про зниклих чи полонених військових тощо», – розповів Денис Пилат.

За його словами, обов’язковою вимогою для розміщення матеріалів на сайті є надання паспортних даних. У такий спосіб волонтери намагаються запобігти провокаціям, дезорієнтації, поширенню дезінформації. «Логіни, паролі, доступ до адміністрування та графік чергування отримають найактивніші громадські організації Львова, які займаються волонтерською допомогою. У такий спосіб сайт не належатиме певному громадському об’єднанню, тож його не вдасться використати для піару», – підсумував Іван Спринський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!