У Львові у будинку біля Стрийського парку відновили історичні двері. Фото

1365 0
Фахівці відновили пошкоджене дерев’яне полотно та втрачені елементи.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові відновили ще одні історичні двері в будинку на вул. Карманського, 5. Це вже 20-та брама, яку цьогоріч відновили у місті. Про це повідомили в ЛКП  «Бюро спадщини».

Реставраційні роботи виконували у межах міської Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках. 30% від вартості робіт оплатили мешканці. Загальна вартість реставраційних робіт становила 60 181 грн. З цієї суми місто оплатило 42 127 грн, а решту – мешканці.

«Один з мешканців вирішив замінити ці двері на сучасні, які зовсім не відповідали загальній стилістиці будинку. Дверну коробку, на жаль, знищили під час демонтажу, а самі двері сусіди ще встигли врятувати. Ми одразу ж подалися на Програму співфінансування і дочекалися своєї черги», – зазначила мешканка будинку.

Фахівці відновили пошкоджене дерев’яне полотно та втрачені елементи, встановили нове засклення та ручки, які відповідають історичним аналогам. Дерев’яну браму покрили акриловою лазур’ю і бейцем.

Нагадаємо, що з 17 серпня до 25 жовтня 2023 року у Львові проводили обстеження балконів у будинках. За результатами цієї перевірки, обстежили 5448 будинків, а в них 58 535 індивідуальних балконів. В неналежному стані є 9271 балкон. Також обстежили 7148 балконів загального користування, з них у належному стані – 4201 балкон. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!