У Львові відновили ще одну старовинну дерев’яну браму. Фото до і після

1553 0
Це зробили за співфінансування німецького благодійного фонду.
Фото: Бюро Спадщини

Фото: Бюро Спадщини

У Львові у рамках проєкту співфінансування відновили ще одну дерев’яну браму, яка знаходиться на вул. Я. Раппапорта. Про це повідомило ЛКП Бюро Спадщини.

«Тут було дуже багато роботи. Ліве і праве дверне полотно мали суттєві пошкодження в нижній частині, залишилися отвори від старих замків, повністю втрачена притульна планка. Окрім того, по всій площині брами, було втрачене декоративне різьблення. Усе це довелося відновлювати», – розповів майстер-реставратор Павло Войтович.

Читайте також: Біля Стрийського парку відреставрували ще одні історичні двері. Фото до і після

Фото до реставрації

Зазначимо, що історичну браму відреставрували за співфінансування німецького фонду Eberhard-Schöck-Stiftung. Вартість реставраційних робіт становила 87 107, 87 грн. З цієї суми фонд оплатив 70% вартості, а іншу частину – мешканці, які раніше подали заявку на участь у міській програмі співфінансування. 

Фото після реставрації

Нагадаємо, що у Львові відреставрували історичні дерев’яні двері будинку на вулиці І. Франка, 144, що неподалік Стрийського парку.

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!