Політична реклама

У Львові відкрилася Великодня майстерня

1611 0
Цього тижня на Великодньому Ярмарку не вмикатимуть музику і не продаватимуть слабоалкогольних напоїв. Щодня, з 12:00 до 19:00 год на площі біля Оперного театру працюватиме Великодня майстерня.

Від суботи, 12 квітня, на алеї проспекту Свободи від пам’ятника Шевченку до Львівської Опери працює п’ятий Великодній Ярмарок, повідомляє прес-служба Львівської мерії. Це 101 стилізований дерев’яний будиночок, серед яких крамниця екопродуктів і пряникова хатинка.

Окрасами Ярмарку стали жовто-синя квіткова арка та велика святкова писанка. Навколо триметрового великоднього яйця з лози облаштували невеличкий зоокуточок з кроликами і свійськими птахами.

Вже постійним учасником Великоднього Ярмарку є благодійна Крамничка добра Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ.

«Цього разу розширилася географія учасників. Раніше найактивніше були представлені Львівщина, Івано-Франківщина і Закарпаття. А зараз є товаровиробники з багатьох інших міст України. Це хороша платформа, щоб представити свою продукцію. Загалом є близько 70 підприємців. Учасники з кожним роком вдосконалюють асортимент. Є дуже якісні сувеніри, гарні солодощі. Ми надаємо перевагу тим, хто має ексклюзивні вироби і речі ручної роботи», - зазначив Ігор Фіняк, головний організатор Великоднього Ярмарку у Львові.

Традиційно на Великодньому Ярмарку діє три сектори: сувенірна панорама із продажем прикрас, аксесуарів, вишиванок та різного великоднього краму ручної роботи, гастрономічний сектор зі стравами і солодощами різних національних кухонь, а також Великодня майстерня з виставкою і майстер-класами від народних майстрів з різних міст України. Протягом Ярмарку тут будуть представлені гончарство, ковальство, кераміка ручної роботи, вишивка, ткацтво, килимарство, соломо- і травоплетіння, лялькарство та ін.

У четвер, 17 квітня, о 15:00 на площі біля Оперного театру відбудеться великий майстер-клас для дітей. Учасники виготовлятимуть великодні листівки у техніці «скрапбукінг». Долучитися запрошують усіх охочих. З дітьми працюватимуть бібліотекар та волонтери Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва міста Львова.

«До Дня міста Ярмарок переформатується з Великоднього на Міський. Будуть концерти в особливому форматі, які ми готуємо спільно з Львівською філармонією. Поки що ми тримаємо це в секреті. Хочеться зробити місту гарний подарунок на День народження», - розповідає Ольга Гренюх, координатор проекту «Великодній Ярмарок-2014».

Нагадаємо, Великодній Ярмарок на проспекті Свободи працюватиме до 12 травня.

Великодній Ярмарок працює: у будні з 11:00 до 22:00, у вихідні і святкові дні з 10:00 до 23:00 год.

Великодня майстерня працює: щодня з 12:00 до 19:00 год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!