У Львові відреставрували ще одну дерев’яну браму. Фото

2943 0
Загалом цього року планують відновити 50 вхідних дверей та брам у будинках.
Фото: ЛКП "Археологічно-архітектурна служба м.Львова"

Фото: ЛКП "Археологічно-архітектурна служба м.Львова"

У Львові, на вулиці Кониського, 5, відремонтували дерев’яну браму. Про це повідомили ЛКП «Археологічно-архітектурна служба Львова» на своїй сторінці у Facebook.

Браму реставрував столяр-реставратор Олександр Савчук впродовж 2 місяців. Загальна вартість робіт становить 40,7 тис. грн. З них 12,2 тис. грн оплатили мешканці, решта – Львівська міська рада.

«До цієї програми зголосилося 50 учасників. Є різні брами – металеві і дерев’яні, в пам’ятках і не в пам’ятках архітектури, простіші і складні. Брама на вул. Кониського, 5 не є унікальною, бо будинок не є пам’яткою архітектури. Він збудований в кінці ХІХ ст. Тут живуть активні мешканці, які перші зголосилися на реставрацію», – розповіла в коментарі Tvoemisto.tv очільниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: У центрі Львова завершили реставрацію пам'ятки архітектури. Фото до і після

Нагадаємо, міська рада продовжила програму «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова». Замість німецьких грошей будуть використовувати бюджетні та гроші мешканців. У квітні 2018 року в «Архітектурно-археологічній службі» розповіли про наміри реалізувати 50 заявок від мешканців на співфінансування реставрації вхідних дверей і брам.

Крім брами на вулиці Кониського, раніше закінчили реставрацію ще п'яти: на вулиці Лисенка, 3, на площі Старий ринок, 2, на вулиці Котляревського, 15, Павлова, 11 та Залізничній, 4.

Додамо, у Львові протягом 2009−2017 р. у рамках проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» у співфінансуванні німецького товариства та мешканців було відреставровано 148 історичних брам.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!