У Львові влада підписала меморандум із перевізниками. Як їздитимуть пільговики?

2476 0
У середу, 20 квітня, у обласна влада та перевізники підписали меморандум, який дозволить впорядкувати питання пільгових перевезень на приміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області. Свої підписи у документі поставили голова облдержадміністрації Олег Синютка, голова облради Олександр Ганущин та голова обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Юрій Кривенко.

Згідно із меморандумом обласні перевізники і надалі впродовж року надаватимуть послуги з перевезень пільгових категорій громадян. Натомість облрада, зі свого боку, розгляне можливість внесення змін до обласного бюджету для передбачення видатків на відшкодування витрат за проїзд пільговиків. А облдержадміністрація на центральному рівні лобіюватиме питання надання адресної допомоги пільговикам.

Як зазначив голова ОДА Олег Синютка, це вимушений крок у зв’язку з прийняттям законодавчого акту, який переклав на повноваження органів місцевої влади проблему компенсації за пільговий проїзд. «Це питання є складним і неоднозначним, – підкреслив Олег Синютка. – Ми звертатимемося до центральних органів влади з пропозицією запровадити на території Львівщини пілотний проект з монетизації пільг на транспортні перевезення для пільгових категорій громадян. Переконаний, спільними зусиллями влади, депутатів, бізнесу, громади, нам вдасться вийти з цієї складної ситуації і забезпечити людям ті можливості, які вони мали до цього часу».

У свою чергу представник профспілкової організації Юрій Кривенко додав, що перевізники і влада у питанні пасажирських перевезень досягли певного компромісу. «Практично весь перший квартал цього року ми перевозили пільговиків, а це близько 500 тисяч людей в області, -– зазначив він. – І підписаний документ, на період врегулювання пільгових перевезень на законодавчому рівні, допоможе нам вийти із ситуації, яка склалася з наданням транспортних послуг».

Нагадаємо, планувалося, що із 15 квітня право на пільговий проїзд матимуть лише чотири категорії пільговиків, решта – мала би платити половину від вартості проїзного квитка. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!