У Львові хочуть виділити 5 млн гривень на відновлення палацу культури ЛОРТА

2200 0
Палац культури не працював з 2008 року.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові планують відновити палац культури ЛОРТА, реалізувавши у ньому навчальний простір Urban Camp Lviv. Для цього 9 травня на виїзному засіданні комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв‘язків ЛМР погодили 5 мільйонів гривень на його капітальний ремонт. Про це повідомила голова комісії Лейла Мелесова-Вальчак у Facebook.

За її словами, у цьому просторі об‘єднають всі молодіжні вуличні культури та креативні індустрії під одним дахом в єдину екосистему.

«Молодь зможе обрати для себе заняття для душі: дитячий паркур, скейтбординг, танці, стріт футбол, об’єднання всіх молодіжних вуличних культур та ще багато іншого. Це середовище, яке може надихнути дітей та молодь, розкрити їх таланти»,   йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що будинок культури передали у власність міста 2021 року, хоча Львів неодноразово звертався до представників заводу і представників профільних міністерств, також скеровував звернення у різні роки, але жодної реакції до минулого року не було. 

Читайте також: У Львові з'явився дитячий майданчик з морського контейнера

Палац культури не працював з 2008 року. Він внесений у книгу про пам’ятки українського модернізму. В середині приміщення є багато цінних елементів, як-от мозаїка. Як він виглядає, дивіться в репортажі Tvoemisto.tv.

Нагадаємо, що у колишньому будинку культури одного із львівських заводів планували облаштувати сучасний прихисток для переселенців. У приміщенні зможуть проживати 100 внутрішньо переміщених осіб. У жовтні 2022 року оприлюднили концепцію культурно-соціального центру.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!