У Львові зафіксували п'ять випадків, коли водії не видали квитки пасажирам

978 0
У таких випадках контролери викликають поліцію і вона складає протокол на водія.
ФОТО: UNSPLASH

ФОТО: UNSPLASH

З початку 2024 року у Львові виявили 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам. Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ «Міра і К», водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

У випадках з водіям маршрутів №14, 25 і 37 контролери викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації. 

Читайте також: За місяць у Львові виписали понад тисячу штрафів пасажирам

«Коли пасажир заходить у громадський транспорт і сплачує за проїзд, то водій зобов’язаний видати йому квиток. Адже зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка. У таких випадках наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство», – прокоментували у ЛКП «Львівавтодор». 

Детальніше про те, які зміни в громадському транспорті заплановані на 2024 рік, чому зросла вартість проїзду, як можна проаналізувати свої поїздки і куди звертатися зі скаргами, читайте в інтерв’ю із директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олегом Забарилою.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!