У Львові засудили стрілка так званої «ЛНР», який воював проти України

645 0
Чоловік служив на посаді старшого стрільця так званої «Народній міліції».

У Львові до 8 років за ґратами засудили бойовика «ЛНР». Наразі він перебуває під вартою. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що з 2017 року до 2018 року мешканець Луганщини проходив військову службу у терористичній організації «ЛНР». Чоловік родом з міста Довжанська і служив на посаді старшого стрільця так званої «Народній міліції». Там його призначили старшим стрілком. Він брав активну участь в обстрілі позицій українських військ на сході нашої держави.

Згодом бойовик вирішив залишити лави терористів і приховано прибув на підконтрольну Україні територію, де намагався легалізуватися як переселенець з Луганської області.

Його засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Читайте також: У Львові засудили бойовиків «ЛНР», які воювали проти України

За публічного обвинувачення Львівської обласної прокуратури суд визнав громадянина України винними в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Нагадаємо, що Служба безпеки України у Львівській області повідомила про підозру ще одному бойовику «ЛНР». Під час повномасштабного вторгнення чоловік добровільно вступив до лав так званої «народної міліції лнр» та отримав там посаду кулеметника.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!