У Макарові на Київщині виявили масові поховання українців. Росіяни розстріляли там 132 людини

3977 0
Омбудсменка Людмила Денісова розповіла про нові свідчення злочинів російських військових.

У населених пунктах, які звільнили від російської окупації виявляють масові поховання вбитих росіянами українців. Омбудсменка Людмила Денісова розповіла про нові свідчення злочинів російських військових, вона назвала це геноцидом українського народу.

У нещодавно звільненому від російських військ селищі Макарів, що на Київщині виявили тіла 132 людей, їх розстріляли росіяни.

«У звільненому від окупантів селищі Макарові Київської області виявили 132 розстріляні особи – є як масові поховання, так і поодинокі тіла загиблих», – каже вона.

Читайте також: Папа Римський розгорнув український прапор з Бучі і засудив звірства росіян 

Денісова також повідомила про катівню у Бучі та штаб кадирівців.

«У місті Бучі на вулиці Яблунській, 144 рашисти облаштували справжню катівню. За словами тих, хто вижив, тут був штаб кадирівців. Вони розстрілювали людей впритул, випалювали очі, відрізали частини тіла, мучили до смерті не лише дорослих, а й дітей. За інформацією міської влади, всього в Бучі на цю хвилину 360 вбитих мирних мешканців, серед яких мінімум 10 дітей», – пише вона.

У лісі на виїзді з Гостомеля у бік Ірпеня місцеві мешканці також знайшли розстріляний автомобіль із сім’єю.

Нагадаємо, за час окупації міста Буча в Київській області російські окупаційні війська вбили там щонайменше 320 людей.  Загалом із території Київської області вивезли вже 410 тіл вбитих мирних мешканців. Їх будуть оглядати судмедексперти, щоб задокументувати злочини, які вчинили російські військові.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого міста Буча, Гостомель, Ірпінь під Києвом стали одними з ключових точок протистояння з окупантами. 2 квітня київську область було звільнено від росіян. Після цього стало відомо про масові зґвалтування та вбивства мирних громадян України загарбниками.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!