«У мовчанні народжується нацизм». Зеленський закликав євреїв всього світу не мовчати про вбивства

853 0
Українці, які сьомий день протистоять російському окупанту, стали символом незламності для світу.
Фотоскірн

Фотоскірн

Президент Володимир Зеленський після бомбардування ракетами Бабиного Яру закликав євреїв всього світу не мовчати про вбивства українців, бо у мовчанні народжується нацизм. Поки світ каже «Ніколи знову», окупанти вдруге вбивають жертв Голокосту.

«Вчора зранку на площі Свободи ми всі були харківянами, потім ворог зніс нас усіх ударами по житлових будинках в Бородянці. Вчора всіх нас бомбили в Києві і ми всі знову загинули в Бабиному Яру від ракетного удару, хоча весь світ обіцяє постійно: «Ніколи знову»… Для кожного, хто знає історію, Бабин Яр – це особлива частина Києва, особлива частина Європи, місце молитви, місце памяті про 100 тисяч людей, яких вбили нацисти. Ким треба бути, щоб зробити таке місце мішенню для ракет. Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту», – сказав він.

Читайте також: «Доведіть, що ви з нами». Зеленському у Європарламенті аплодували стоячи

Сьогодні Україна – єдина як ніколи за 30 років. Спочатку всі боялися, потім всім було боляче, тепер всі полюбили один одного та допомагають.

Сьомий день українці протистоять опору окупантів. Минулі вечір та ніч росіяни кидали бомби, ракети, стріляли з артилерії по мирних мешканцях українських міст – Харкова, Києва, Маріуполя, Житомира та багатьох інших.

«Це не може пояснюватися жодною людською причиною, жодною божою причиною. Що ж тоді далі, якщо вже Бабин Яр. Які ще військові об’єкти загрожують Російській Федерації, які ще бази НАТО – Софіївський собор, Лавра, Андріївська Церква. Що б вони там не мріяли, чорт з ним, бо з нами Бог», – додав Володимир Зеленський.

Україна об’єднала Європу, і не просто на формальному рівні. Ми вже розпочали прискорену процедуру вступу до ЄС. Президент сказав, що за цей час ми об’єднали Європу на значно вищому рівні, ніж просто формальному. Ми розпочали прискорену процедуру приєднання до ЄС. Українські дипломати об’днують світ. Він наголосив, що, коли навіть нейтральна Швейцарія підтримала Україну, чого чекають деякі інші країни. Сьогодні не можна залишатися нейтральним. Натомість Росію все більше ізолюють від світу.

Читайте також: «Російська ракета, йди на…!» Харків’яни записали відео окупантам після обстрілів

Володимир Зеленський звернувся до українців та попросив берегти своїх рідних та побратимів. Ми стали нацією-символом незламності.

«Рідні мої, настане час, коли ми всі зможемо виспатися, але це буде після війни, буде точно після перемоги, у мирі, який ми всі завжди цінували і який ми ніколи не руйнували. Я прошу всіх вас берегти своїх близьких, берегти своїх побратимів. Я захоплююся кожним з вас. Увесь світ захоплюється вами – від голівудських зірок до політиків – сьогодні ви, українці, символ незламності, символ того, що люди в будь-якій країні будь-якої миті можуть стати найкращими людьми на землі», – наголосив глава держави.

Нагадаємо, що в Києві російські війська атакували телевежу на Дорогожичах. Через це у столиці тимчасово були перебої з трансляцією телеканалів. За даними ДСНС України, станом на 18:00 вчора, 1 березня, внаслідок обстрілу Київської телевізійної вежі у Шевченківському районі попередньо загинуло 5 людей та ще 5 постраждало. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!