Київ

У Музеї історії Києва презентують унікальний виставковий проєкт «Історія у склі»

767 0
У Музеї представлять унікальні зразки скляної тари та посуду, реконструйовану в найменших деталях аптеку XVIII ст., косметичні засоби та парфуми.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

З 21 квітня до 7 липня в Музеї історії міста Києва триватиме унікальний виставковий проєкт «Історія у склі». У сюжетах київського побуту представлять історію застосування скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення. Про це повідомляє Музейно-виставковий центр  Музею історії міста Києва, передає пресслужба КМДА.

«Скло – міцний та водночас крихкий матеріал, а вироби з нього можуть бути як простими та буденними, так і справжніми шедеврами, витворами мистецтва. Без сумніву, майстерна та копітка робота кураторів і команди Музею дозволить крізь скло побачити невідомі фрагменти нашої історії», – розповідає генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

У Музеї представлять унікальні зразки скляної тари та посуду, надані партнерами виставки (фармацевтичною компанією, найбільшим українським виробником напоїв і брендом крафтового пива), інтер’єри шинку, будуару, їдальні ХІХ ст. Колаборація з Аптекою-музеєм у Києві дозволила у просторі виставки розмістити реконструйовану в найменших деталях аптеку XVIII ст.

Одним із найдивовижніших експонатів організатори називають фрагмент скляного черевичка для розтягування шкіряного взуття.

Особливе місце на виставці займають косметичні засоби та парфуми. Найдивовижніші флакони з ароматами відомих французьких брендів становлять важливу та надзвичайно цікаву частину «Історії у склі».

Презентують виставковий проєкт 20 квітня о 16:00. 

Місце проведення: вул. Б. Хмельницького, 7, Музейно-виставковий центр  Музею історії міста Києва.

Графік роботи: середа–неділя із 12:00 до 19:00; понеділок-вівторок – вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!