У НАТО назвали «помилкою» заяву керівника апарату генсека про територіальні поступки

595 0
Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом НАТО, відмовившись від частини територій.
фото умовне

фото умовне

У НАТО заяву посадовця Стіана Єнссена щодо відмови України від частини своїх територій в обмін на вступ назвали «помилкою». Про це кореспондентці Радіо Свобода повідомили в пресслужбі НАТО.

Раніше сьогодні Єнссен у коментарі виданню VG уточнив, що його заява «була частиною більшої дискусії щодо можливих майбутніх сценаріїв в Україні»«Я не повинен був так говорити. Це була помилка», – сказав він.

Напередодні низка видань поширили заяву керівника апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіана Єнссена, який допустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок рф. За його словами, дискусії про майбутній статус України в контексті Альянсу після війни вже тривають, в них, серед іншого, лунають опції з відмовою Києва від частини території.

Читайте також: На саміті у Вільнюсі погодились створити Раду Україна-НАТО

Українська сторона різко відреагувала на цю заяву. У МЗС України назвали такі розмови абсолютно неприйнятними, а секретар РНБО Олексій Данілов назвав заяву дивним вкидом.

Нагадаємо, на саміті НАТО у липні генеральний секретар Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає запрошення на вступ до Альянсу, коли погодяться усі союзники і будуть виконані умови. Він уточнив, що умови передбачають два виміри: модернізація оборонних інституцій України та війна, яка триває в країні.

Пізніше президент України Володимир Зеленський на пресконференції заявив, що Україна ніколи не обміняє будь-який статус на території. За його словами, цю позицію чітко знають партнери України. У вересні минулого року Україна подала заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!