Політична реклама

У Новий 2012 рік Україна увійде з бюджетом: підприємцям буде легше

1432 0
Уряд розглянув та схвалив проект Державного бюджету на 2012 рік. Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Водночас Міністр фінансів, Федір Ярошенко, зазначив, що проект бюджету передбачає збільшення інвестиційного ресурсу країни за рахунок зниження податкового навантаження на підприємців.

Міністр фінансів Федір Ярошенко, представляючи проект, підкреслив, що за скоригованим консервативним сценарієм приріст ВВП у 2012 році складатиме 3,9%, а номінальний ВВП становитиме 1,5 трильйони гривень.

Крім того, Міністр підкреслив, що видатки зведеного бюджету 2012 року становитимуть 461,7 млрд грн що, порівняно з бюджетом-2011, більше на 35 млрд грн.

Водночас Міністр фінансів додав, що розмір прожиткового мінімуму, порівняно з 2011 роком, на 1 особу зросте на 128 гривень, що майже вдвічі перевищує темпи зростання споживчих цін.

За словами Федора Ярошенка, проект бюджету-2012 також передбачає запровадження 20-відсоткової надбавки до посадового окладу для усіх педагогічних працівників.

Будуть також запроваджені виплати медичним і фармацевтичним працівникам на оздоровлення.

"Для пенсіонерів збільшиться розмір мінімальної пенсійної виплати в середньому на 10%, збільшаться на 20-30% середні розміри пенсій, збільшаться виплати інвалідам війни, дітям війни, учасникам війни та бойових дій, виплати чорнобильцям збільшаться майже удвічі. При цьому вперше розрахунок гарантованих мінімальних пенсійних виплат інвалідам-ліквідаторам прив'язано до розміру прожиткового мінімуму і збільшено вдвічі", - сказав Ярошенко.

Водночас він зазначив, що проект бюджету передбачає збільшення інвестиційного ресурсу країни за рахунок зниження податкового навантаження на підприємців.

Джерело: "Гал-інфо"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!