У одному з пунктів пропуску на польському кордоні почали тестувати камери автофіксації

775 0
Тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого їх запустять у повноцінну роботу.
Умовне фото

Умовне фото

У рамках проєкту «єЧерга» для перетину кордону розпочали тестування камер автоматичної фіксації у вантажному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Камери допоможуть перевіряти, чи є транспортний засіб в системі «єЧерга», та автоматизують процес перетину кордону. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Процес перетину кордону за допомогою камер автофіксації складається з чотирьох етапів:

  • Вантажівка чи автобус під’їжджає до пункту пропуску;

  • Камера автоматично зчитує номери транспортного засобу;

  • Відбувається автоматична перевірка на наявність авто в єЧерзі;

  • Екран сигналізує водію про «зелене світло» на в'їзд в пункт пропуску.

Якщо авто немає в системі, то водій побачить відповідне сповіщення на екрані.

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Тестування камер триватиме кілька тижнів, після чого їх запустять у повноцінну роботу. На випадок відключень світла та перебоїв з інтернетом є можливість резервного живлення та доступу до мережі.

У випадку перетину кордону незареєстрованого в системі «єЧерга» транспорту, наприклад медичного, у системі буде відмітка про це рішення уповноваженої особи. Таким чином всі рішення будуть зафіксовані.

Нагадаємо, що на кордоні з Польщею пункті пропуску «Хребенне», що є суміжним із пунктом пропуску «Рава-Руська», тимчасово не працює база даних польської митниці.

Наталія Вареник

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!