У школах і садках Львова знову шукають вибухівку. Частина закладів сьогодні не працюють

2026 0
Повідомлення про замінування всіх шкіл та садків надійшло ввечері 8 лютого.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

8 лютого близько 19:00 год на електронну пошту СБУ Львівщини надійшло анонімне повідомлення про замінування усіх шкіл та садків у Львові. Частина навчальних закладів, які ще перевіряють на наявність вибухонебезпечних предметів, сьогодні працюватиме дистанційно. Про це повідомили в управлінні освіти ЛМР.

Читайте також: У Львові анонім повідомив про замінування кількох вулиць

Загалом йдеться про близько 340 навчальних будівель Львова. Станом на ранок 9 лютого правоохоронні служби перевірили 65 шкіл, 152 дитячі садочки та 12 торгових центрів. Там вибухівки не виявлено. У решти шкіл та садків тривають обстеження.

У міському управлінні освіти зауважили, що вчора про замінування повідомили усіх керівників навчальних закладів – і комунальних, і приватних. Відтак, школи та садочки, які вже перевірили, сьогодні вийшли на навчання. Водночас навчальні заклади, де працюють відповідні служби, сьогодні не працюють, про що було попереджено батьків і дітей.

У поліції Tvoemisto.tv повідомили, що сьогодні обстеження ще тривають. Правоохоронці встановлюють особу, яка надала інформацію про замінування. 

Нагадаємо, 7 лютого у Львові шукали вибухівку у трьох торгово-розважальних центрах.  минулого тижня у Львові правоохоронці отримали анонімне повідомлення про замінування кількох вулиць. 

Раніше, 12 січня у Львові надійшло повідомлення від аноніма із Києва, що всі школи у місті замінували. Деякі школи розіслали повідомлення батькам про подію і попросили забрати дітей із навчання. Після цього у місті надійшли ще два повідомлення про замінування двох гіпермаркетів.

Напередодны також шукали вибухівку у ліцеї на Сихові. А день перед тим у Львові повідомили про замінування технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». 

Також згодом повідомляли про замінування низки торгових центрів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!