У суботу Львів попрощається з трьома воїнами. Ім'я одного з них невідоме

1383 0
Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У суботу, 11 листопада, у Львові проведуть в останню дорогу військовослужбовців Андрія Кирича, Андрія Сліпця, а також невідомого воїна ЗСУ, які захищали Україну від російських окупантів. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

Прощання із воїном Андрієм Сліпцем розпочнеться о 09:00 у храмі Всіх Святих Українського Народу УГКЦ (вул. Петлюри, 32).

Чин похорону Андрія Сліпця, Андрія Кирича та невідомого воїна розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі. 

Що відомо про загиблих захисників

Андрій Кирич (17.11.1990-25.10.2023) Львів’янин.

Навчався у Ліцеї №94 Львівської міської ради. У 2008 році здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «слюсар з ремонту автомобілів III-го розряду» у Вищому професійному училищі №29 міста Львова.

У мирний час обіймав посаду експедитора у філії «Львів-Молоко» Приватного акціонерного товариства «Тернопільський молокозавод». Згодом працював менеджером-експедитором у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Мегафрукт».

Захоплювався рибальством, вів активний спосіб життя: багато часу проводив на природі та у подорожах. Обожнював піклуватися про тварин, особливо, котів. Безмежно кохав свою дружину та мріяв про сина.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації активно займався волонтерською діяльністю і допомагав у забезпеченні порядку у своєму місті. У січні 2023 року став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Андрія Кирича залишилися дружина, рідні та друзі. 

Андрій Сліпець (08.12.1988-03.11.2023) Львів’янин.
 

Навчався у Середній загальноосвітній школі №40 міста Львова. Здобув освіту у Львівському фаховому коледжі Львівського національного університету природокористування. Після завершення навчання проходив строкову службу у бригаді охорони Генерального Штабу.

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Сизе, Нікішине, Новоорлівка та Дебальцеве.  

Після повернення до цивільного життя працював спершу пожежником, згодом – експедитором у Львові. Захоплювався рибальством та збиранням грибів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до лав 128-ї бригади. Виконував бойові завдання на території Запорізької, Херсонської та Донецької областей. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

Андрій Сліпець загинув 3 листопада внаслідок ворожого ракетного удару. У Героя залишилися батьки, 10-річна донька, сестра та племінниця.

Нагадаємо, 5 листопада під час артилерійського обстрілу противником біля населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області, отримавши поранення несумісні з життям, загинув житель с.Ожидів солдат Михайло Шершень.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!