Київ

На Прирічній у Києві, на місці будівництва майбутнього паркінгу, висадять дерева

809 0
Минулого разу активістам це не вдалося через водопілля.
Фото: ГО «Парк Прирічна» / Facebook

Фото: ГО «Парк Прирічна» / Facebook

На Прирічній вулиці на Оболоні, де міська влада планує побудувати паркінг за 120 млн, висадять замість спиляних на початку квітня нові дерева. Про це повідомили активісти ГО «Парк Прирічна».

«Зелені легені майбутнього парку Прирічна з'являться на місці, де ми це планували зробити ще у квітні, але через водопілля тоді це було неможливо», – кажуть активісти.
 
Зазначається, що будуть висаджувати вже підготовані дерева – у спеціальних горщиках з ґрунтом та розвиненою кореневою системою.
 
Активісти запрошують усіх охочих на толоку, яка відбудеться у суботу, 27 травня о 9:30.
Місце зустрічі: вул. Прирічна, біля очисної станції.
 

Нагадаємо, петиція проти будівництва паркінгу на вулиці Прирічній біля Оболонської набережної, набрала необхідну для розгляду міською владою кількість підписів. Проте, як стало відомо вчора, транспортна комісія розглянула петицію та відхилила її.

Нагадаємо, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони.

Додамо, на початку стало відомо, що у зазначеній зеленій зоні почали вирубати дерева. Також активісти повідомили, що в ніч на 10 квітня було знищено близько 60 дерев. При цьому в КМДА спростували інформацію про видалення дерев на вулиці Прирічній в Оболонському районі, та зазначили, що вона не відповідає дійсності. Натомість у відповідь на запит «Твого міста» у «Київзеленбуд» все ж визнали, що вирубка була.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!