Україна повернула тіла 64 полеглих захисників

528 0
Репатрійовані тіл загиблих оборонців України перевезуть до визначених державних спецустанов.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Українській стороні вдалося провести репатріаційні заходи, у результаті яких повернули на підконтрольну територію України тіла (останки) 64 загиблих оборонців України. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, Україна передала російській стороні тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку із збройною агресією проти України.

Читайте також: Україна повернула тіла ще 51 загиблого захисника

Репатрійовані тіл загиблих оборонців України перевезуть до визначених державних спецустанов. Там їх передадуть правоохоронцям та судово-медичним експертам для проведення слідчих дій та судових експертиз, необхідних для встановлення осіб загиблих.

Зазначимо, повернення тіл здійснювалося Координаційним штабом при взаємодії з СБУ, МВС, ЗСУ, ДСНС, Держприкордонслужбою та іншими представництвами, а також за безпосередньої участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. У вихідні повідомлення приймаються у Viber і Telegram за номером: (095) 896-04-21.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!