Українські військові звільнили від окупації вже понад 900 населених пунктів

1316 0
Загалом під окупацією були чи й досі є близько 3 тисяч населених пунктів.
Державний прапор України/фото ілюстративне

Державний прапор України/фото ілюстративне

Україна вже звільнила 919 населених пунктів, які були під російською окупацією. Загалом приблизно три тисячі міст та селищ були або залишаються під контролем російських військ. Про це під час брифінгу 19 квітня повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

На деопукованих територія у Сумській, Чернігівській, Київській, Миколаївській, Харківській, Житомирській та Запорізькій областях розташовано понад 11 тисяч населених пунктів. Понад три тисячі з них перебували чи ще перебувають під окупацією. 

Читайте також: Російська армія втратила в Україні 800 танків і 150 гелікоптерів

29% звільнених населених пунктів уже активізували роботу органів місцевого самоврядування. У 192 населених пунктах також почали працювати гуманітарні штаби, а у 70 пунктах уже розмінували території.

Нагадаємо також, що зараз точаться бої на Сході України. Зокрема, українські військові тримають лінію оборони в Луганській області. Захисники відбили наступ російських окупантів у Рубіжному та Попасній. Кількість атак на регіон вночі 19 квітня суттєво зросла, були чисельні обстріли та наносилися авіаудари. Однак супротивник не домігся жодних успіхів.

Зазначимо також, що складна ситуація зберігається у Маріуполі, який заблокований російськими окупантами з 1 березня. У місті створили гуманітарну катастрофу та відбувається геноцид населення. Наразі не вдається деблокувати місто, також складно надати бійцям необхідну допомогу. Сьогодні, 19 квітня, Міноборони росії запропонувало українським військовим, які захищають «Азовсталь», скласти зброю та здатися – це вже третє таке звернення окупантів з початку квітня. Два попередні рази українські військові відмовилися від капітуляції та продовжують оборону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!