Нічний повітряний удар по Києву та чи енергосистема України витримала ракетні атаки рф. Підсумки доби

1680 0
Нині 2 січня та 313 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Depositphotos

Фото: Depositphotos

Повітряна атака на Київ: російські окупанти цієї ночі знову атакували Київ та область, за попередніми даними збито 22 повітряні цілі. Внаслідок падіння уламків ворожого БпЛА у Деснянському районі на проїжджу частину дороги, пошкоджено балкони та шибки в багатоповерхівці. Травмований 19-річний хлопець, який необережно наступив на уламки скла.

За даними мера Києва Віталія Кличка, є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури. У столиці – аварійні відключення електроенергії. Водопостачання столиці здійснюється в штатному режимі.

Читайте такожМайже 15 тисяч тривог лунало в україні за 2022 рік. Скільки на Львівщині. У середньому за добу було 47 повітряних тривог. Найменше – 4, а найбільше – 189 за день. Найбільше повітряних тривог оголошували у Харківській області – 1 558. На Львівщині минулого року тривогу оголошували 254 рази, 253 – на Івано-Франківщині та 202 рази на Закарпатті;

Ситуація на фронті: Україна робить все можливе, аби не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території рф. Тим часом росія почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів. «Дефіцит сьогодні у росіян пов’язаний з балістичними ракетами «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія, – це 2-3 таких потужних удари, як ми спостерігали останній час», – заявив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Він додав, що ворог почав комбінувати та змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БпЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що через вичерпування запасів артилерійських боєприпасів російським військам буде важко підтримувати поточний темп операцій на окремих ділянках фронту в Україні. Зокрема, в районі Бахмута в найближчій перспективі.

«Повідомлення про те, що росіяни вже вичерпали запаси боєприпасів у білорусі, є ще одним показником того, що відновлення широкомасштабного російського наступу з білорусі в найближчі місяці є малоймовірним», – йдеться у звіті.

За даними Генштаба (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Білогорівку Луганської області та Роздолівку, Білогорівку, Соледар, Красну Гору, Бахмут, Кліщіївку, Озерянівку, Опитне і Красногорівку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження загарбників. 31 грудня в районах Тарасівки, Басані, Пологів, Бердянська та Токмака Запорізької області внаслідок ураження втрати окупантів склали понад 175 поранених, знищені 12 одиниць техніки та склад боєприпасів.

Ключові події:

1. Енергосистема України витримала дві російські повітряні атаки. «Після 11-ї масованої ракетної атаки 31 грудня, не досягнувши своєї глобальної цілі – залишити українців на Новий рік без електроенергії, ворог майже одразу завдав наступного удару. В новорічну ніч енергосистема України зазнала вже 13 масованої атаки дронами. Протиповітряна оборона Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, загалом знищила 45 ударних БпЛА», – пояснили в Укренерго;

На цю ж тему: Українців закликають заощадливо споживати електроенергію на свята. «Додаткові обсяги електроенергії для побутових споживачів надано завдяки свідомій поведінці українського бізнесу та обмеженням роботи промисловості. Будь ласка, не забувайте про необхідність заощадливо споживати електроенергію»;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 січня. Зміни стосуються виплат, лікарняних, допомоги за кордоном та тарифів пошти;

3. У Львові вшанували пам’ять Степана Бандери. Подія відбулася з нагоди 114-ї річниці від дня народження голови Проводу ОУН;

4. Які потяги курсуватимуть зі Львова до Карпат у новорічно-різдвяний період. До гірськолижних курортів «Укрзалізниця» призначила низку додаткових поїздів до Карпат. Зокрема, потяги курсуватимуть з різних куточків України та проїжджатимуть через Львів. Tvoemisto.tv підготувало актуальний графік відправлення поїздів та вартість подорожі.

На цю ж тему: На Львівщині тимчасово скасували кілька приміських потягів. Пасажирів закликають враховувати зміни в розкладі руху потягів під час планування подорожей та слідкувати за оновленнями;

5. Скільки львів’яни відпочиватимуть у січні. Календар. Загалом, офіційні вихідні дні у січні 2023 року – лише суботи і неділі. Відповідно, на українців чекає 9 вихідних: 1 січня, 7, 8 січня, 14,15 січня, 21, 22 січня і 28, 29 січня. Також буде 22 робочих дні.

А також: У Львові зафіксували температурний рекорд. Максимальна температура тепла вдень становила 11,4 °. Це абсолютний рекорд за 53 роки спостережень.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!