Українських науковців запрошують на стажування до Польщі

3629 0
Польська академія наук прийме у своїх науково-дослідних інститутах молодих українських учених (до 35 років) для проходження стажування з усіх галузей наук. Дослідникам буде надано безкоштовний доступ до наукового обладнання та необхідної літератури, а також забезпечать житлом та щомісячною стипендією.
Фото: afterstudy.com.ua

Фото: afterstudy.com.ua

Згідно з Протоколом до Угоди про наукове співробітництво між Польською академією наук (ПАН) і Національною академією наук (НАН) України щодо візитів українських учених на місячний термін до Польщі, підписаним президентами обох академій, у 2016 році ПАН прийме у своїх науково-дослідних інститутах молодих українських учених (до 35 років) для проходження стажування з усіх галузей наук, – повідомляється на офіційному сайті Національної академії наук України.

Польська сторона надає українським дослідникам безкоштовний доступ до наукового обладнання, матеріалів і літератури, необхідних для реалізації наукових цілей візиту, покриває витрати на забезпечення науковців належним житлом, місячна вартість якого не перевищує 1600 польських злотих, а також надає кошти у розмірі 900 польських злотих на харчування, користування місцевим транспортом тощо.

Витрати на проїзд фахівців до місця призначення і назад та забезпечення відповідного страхування у разі хвороби та/або від нещасних випадків під час перебування в Польщі покривають установа НАН України або українські вчені особисто.

Читайте також: Є можливість: 5 стипендійних програм у Польщі

Охочі взяти участь у конкурсі мають надати коротку наукову біографію та дані за а формою, що додається. Зазначені документи мають бути викладені англійською та українською мовами.

Документи разом із супровідним листом необхідно подати до Відділу міжнародних зв’язків НАН України не пізніше 14 березня 2016 року за адресою: 01601 МСП, Україна, Київ 30, вул. Володимирська, 54, Президія Національної академії наук України, Відділ міжнародних зв’язків НАН України. Наявність електронних версій обов’язкова: їх необхідно надсилати у форматі DOC на електронну адресу: [email protected]. Довідки за телефоном: (044) 239-65-16, Петрушенко Ганна Григорівна.

Читайте також: Де шукати гранти? Список фондів та порад

Остаточне рішення щодо схвалених кандидатур для здійснення візиту приймається польською стороною.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!