Політична реклама

Урядовці хочуть заборонити українським даіцям перевіряти у водіїв товарні документи

1389 0
Міністерство соціальної політики розмістило на своєму офіційному веб-сайті для ознайомлення та обговорення проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зменшення державного втручання в господарську діяльність автомобільних вантажоперевізників)", пише FBC.

Цим проектом пропонується позбавити працівників ДАІ МВС повноважень з перевірки наявності у водіїв-перевізників товарно-транспортних документів та відповідності вантажів цим документам. Товарно-транспортну накладну та інші документи на вантаж планується виключити з переліку документів, які за законом повинні мати і пред'являти (особам, які здійснюють контроль на автотранспорті) водії. Відповідні зміни пропонується внести до законів "Про міліцію" та "Про автомобільний транспорт".

Як вказується в пояснювальній записці, таке регулювання залишилося у вітчизняному законодавстві, як рудимент радянського державного регулювання економічних відносин. Збереження існуючого режиму не має ніякої економічної доцільності, зате служить ґрунтом для корупції.

Джерело: FBC.net.ua, переклад "Finance.ua"


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!