На Львівщині виявили незаконний видобуток піску на майже 70 тисяч грн

9016 0
На місці порушення виявили двох громадян, які забирали пісок, автомобіль та екскаватор.
Фото: Державна екологічна інспекція у Львівській області

Фото: Державна екологічна інспекція у Львівській області

Державна екологічна інспекція виявила на території Мостиської громади за межами одного з сіл на Львівщиі незаконний забір піску. Загалом фахівці зафіксували видобуток 63 кубометрів піску будівельного.

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській області

На місці вчинення порушення виявили вантажний автомобіль, екскаватор та двох громадян, які незаконно забирали пісок.  За видобуток піску без наявності спеціального дозволу на користування надрами державними інспектори нарахували 68 796 грн збитків, які порушники заподіяли державі через самовільне користування надрами.

Читайте також: На Львівщині виявили 305 підприємств, які пов'язані з росіянами

Матеріали порушення Держекоінспекція скерувала СУ ГУ Нацполіції у Львівській області для прийняття відповідного рішення. До слова, пісок належить до корисних копалин місцевого значення.

Нагадаємо, раніше на Львівщині виявили незаконне видобування корисних копалин на території одного з сіл Яворівського району.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!