В Україні більше не буде селищ міського типу та на Шевченка у Львові хочуть зменшити затори. Підсумки доби

987 0
Нині 31 липня та 523 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Max Kukurudziak, Unsplash

Фото: Max Kukurudziak, Unsplash

Ситуація на фронті:

Читайте також: Район ділового центру Москви атакували БпЛА. Вибух пошкодив 5 і 6 поверхи 50-поверхової будівлі «IQ-квартал», там розташоване міністерство цифрового розвитку росії.

Та: Як львів’янам підтримати ЗСУ сьогодні. Благодійні ініціативи. Тvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих українців, які збирають необхідне для потреб військових.

Ключові події:

1. На Львівщині провели прощу, присвячену митрополиту Андрею Шептицькому. У родинному селі Шептицьких – Прилбичах, що на Львівщині, відбулась проща, присвячена Митрополиту Андрею. Вона була приурочена до 158-ї річниці від дня його народження.

Читайте також: На Львівщині громада ПЦУ судиться з обласною адміністрацією та УПЦ МП за храм. Новостворена релігійна громада через суд вимагає скасувати свідоцтво про право власності на храм за громадою УПЦ МП;

2. В Україні більше не буде селищ міського типу. Що зміниться. Верховна рада ухвалила закон «про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України». Згідно з ним, в Україні залишиться лише 3 типи населених пунктів: місто, селище, село.

У законі ідеться про те, що містом вважається населений пункт з переважно компактною забудовою, чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч осіб, селищем – населений пункт з переважно садибною забудовою та чисельністю жителів не менш як 5 тисяч. Село ж є населеним пунктом із садибною забудовою та чисельністю жителів менш як 5 тисяч.

Читайте також: У Раді готують зміни для регулювання зброї, яку видали цивільним для відсічі окупантам. Зокрема, йдеться про створення правового механізму декларування та вилучення такої зброї;

3. Українське посвідчення водія в ЄС. Чи діє та як працює. Сьогодні багато українців через повномасштабне вторгнення рф переїхали до країн Європи. У зв’язку з цим багато тимчасових переселенців змушені адаптовуватися та вивчати нові правила.

Читайте також: У Сихівському районі планують провести ремонт доріг на 13,7 млн грн. Роботи запланували на проспекті Червоної Калини, Луганській та Стрийській вулицях. В рамках проєкту планують провести звичайний та ямковий ремонт вже існуючих доріг, облаштувати тротуари та дощову каналізацію.

Та: На Шевченка у Львові пробують зменшити затори. Що змінилося. Для зменшення заторів на підходах до перехрестя вул. Шевченка – Левандівська – Залізнична змінили організацію дорожнього руху. Комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення призупинити на 2 місяці дію смуги громадського транспорту на ділянці вул. Шевченка від вул. Єрошенка до вул. Левандівської в сторону Рясне-2.

ЛКП «Львівавтодор» також підготувало  відповідне роз’яснення;

4. За час війни 165 тис. вимушених переселенців отримали медичну допомогу у Львові. Йдеться про невідкладну і планову допомогу, профілактику, вакцинацію тощо.

Читайте також: Українська поштова марка здобула нагороду міжнародної премії. Йдеться про марку «Русскій воєнний корабль, іді…!», яка була презентована Укрпоштою 12 квітня 2022 року;

5. Антарктида продовжує втрачати велику кількість льоду. «Морський лід перебуває на найнижчому рівні для цієї пори року, з початку обліку 45 років тому. Згідно з інформацією Національного центру даних про сніг і лід, площа льоду приблизно на 1,6 мільйона квадратних кілометрів нижча за попередній зимовий рекорд, встановлений у 2022 році».

Читайте також: Топ-9 фільмів про дружбу у різних її проявах. У світі відзначають Міжнародний день дружби. Tvoemisto.tv пропонує провести сьогоднішній вечір у компанії друзів за переглядом тематичного фільму.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!