В Україні хочуть підвищити вартість водійського посвідчення

2934 0
Міністерство внутрішніх справ планує підвищити вартість водійського посвідчення і послуг з реєстрації автомобілів. Про це повідомив Владислав Криклій, керівник Головного сервісного центру МВС України.
фото: hsc.gov.ua

фото: hsc.gov.ua

За його словами, зараз цінова політика «у деяких речах відверто абсурдна», – повідомляє ukrinform.ua.

«Наприклад, здача іспиту на отримання водійського посвідчення, яка зараз коштує 26 гривень. При цьому ми надаємо транспортний засіб, який потрібно заправити. Я вже мовчу про амортизаційні витрати, які набагато більші за 26 гривень… Посвідчення водія або реєстрація машини, це не просто право – це привілей. Це не повинно бути дуже дешево, і вже тим більше, за це не має доплачувати держава, тому що, як правило, водійське посвідчення та реєстрацію машини отримує не найбідніша людина», – сказав Криклій.

Він зазначив, що в Німеччині, наприклад, здача іспиту коштує 700 євро.

Читайте також: У Львові почали видавати міжнародне посвідчення водія. Як оформити

«Ніхто, безумовно, в Україні навіть не думає про такі захмарні цифри, але водночас і 26 гривень – це теж повний абсурд. Це не ті гроші, які людину зупинять перед тим, щоб неякісно готуватися або абсолютно нехтувати знаннями правил дорожнього руху.

У Німеччині за перездачу необхідно викласти 700 євро, а після, в разі нездачі, ти йдеш ще раз вчитися в автошколу. Саме навчання в автошколі у них коштує близько 1500 євро! Тому в них людина дійсно дуже зацікавлена якісно навчитися, а не купити документ», – вважає Криклій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!