В Україні коронавірусом інфікувалися понад 800 медиків. Що каже МОЗ

1858 0
Медиків, які борються з COVID-19, можуть тестувати один раз на п’ять днів
Фото: Закарпаття.Онлайн

Фото: Закарпаття.Онлайн

Міністерство охорони здоров’я України розглядає можливість регулярного профілактичного тестування на коронавірус усіх медичних працівників, які лікують хворих на COVID-19. Серед варіантів – тестування один раз на п’ять днів. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Читайте також: У Львові в інфекційній лікарні від коронавірусу лікують 11 медиків

«У зв’язку зі збільшенням кількості захворювань серед медичних працівників, ми зараз розглядаємо можливість проведення тестувань один раз на п’ять днів всім медикам, які працюють з COVID-19», – сказав Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, зараз алгоритм тестування медичних працівників не відрізняється від алгоритму тестування всіх інших громадян.

«Медичному працівнику тест на коронавірус робиться за появи відповідних симптомів захворюванння: а це сухий кашель, підвищена температура та решта симптомів», – підкреслив Максим Степанов.  

Читайте також: Львівські медики 8-ї лікарні поселились на обсервацію у Патріарший дім 

Нагадаємо, що станом на 17 квітня в Україні зафіксовано 4662 випадків захворювання на COVID-19, у тому числі 879 медпрацівників.

Водночас мешканців Львівщини просять повідомляти медиків про всі симптоми захворювань, не приховувати інформацію, щоб не наражати медичних працівників на небезпеку.

Звертаючись до служби екстреної медичної допомоги (з будь-якого приводу), повідомляйте, якщо впродовж останніх 14 днів ви перебували за кордоном або мали контакт з людиною, у якої був визначений або є ймовірним діагноз коронавірусної інфекції.

Читайте також: Коронавірус – не вирок. Як це працювати лікарем в інфекційній лікарні

Також повідомляйте, якщо ви контактували з особами, які перебувають на карантині (самоізоляції) чи з тими, у кого спостерігалися ознаки ГРВІ або є порушення свідомості (сплутана свідомість) чи виражена сонливість (не можливо збудити хворого), синюшний колір губ або обличчя.

Обов'язково повідомляйте, якщо у вас температура тіла більше 38,0 °С, кашель, важкість чи утруднення дихання. Цю інформацію необхідно говорити диспетчерові 103. Це дозволить медикам належним чином підготуватися до обслуговування звернення та відправити на виклик спецбригаду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!