У Львові хірурги зі США прооперували 20-річну дівчину із вродженою вадою обличчя

554 0
Медики виконали їй останнє сьоме втручання та остаточно скорегували дефект.
Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

Фото: пресслужба Першого ТМО Львова

У львівській лікарні американська хірургиня українського походження Оксана Джексон разом зі своєю командою та українськими фахівцями прооперували 20-річну киянку.

Як повідомили у пресслужбі лікарні, Ніна народилася із розщілиною верхньої губи, м'якого і твердого піднебіння. Через це їй було важко їсти та ковтати. Медики виконали їй останнє сьоме втручання та остаточно скорегували дефект.

Вперше лікарі виконали Ніні операцію, коли їй було лише 7 місяців. Потім були інші втручання, покликані покращити її фізичний стан.

«Через щілину дуже важко їсти та пити воду, так як через неї, через ніс виходить вода, їжа, їжа там може застрягати. Це приносить дискомфорт впродовж всього життя, поки її не закриють. Перша операція була, коли мені було 7 місяців, потім у рік і місяць, півтора роки, п'ять років, 18 років, 19 і ця в 20 років. Всі ці операції між собою пов'язані, вони або закривають піднебіння, або губу, або робили мені ще ніс, щоб я могла дихати, тому що до 19 років я не дихала носом майже взагалі», – каже Ніна.

Коли дівчині виповнилось вже 20 років, вона приїхала до Львова на косметичну операцію, аби позбутися слідів вродженої вади. Остаточно скорегувати дефект на обличчі дівчини взялася місія американських лікарів, які вже вдруге приїздять зі США до Львова.

Американсько-українська команда медиків виконала повторну пластику губи та носа, щоб забрати шрам від попередніх операцій. Дівчина добре перенесла втручання і задоволена результатом. Загалом фахівці прооперували 20 пацієнтів.

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!