В Україні петиція про скасування наказу про військовий облік для жінок набрала необхідні голоси

3388 0
За чотири дні електронна петиція отримала понад 26 тисяч підписів.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Електронна петиція про скасування наказу Міноборони щодо військового обліку для жінок певних професій та спеціальностей, створена 23 грудня, набрала необхідні для її розгляду 25 тисяч голосів. Про це свідчать дані на сайті Президента.

Читайте також: В Україні розширили перелік професій для жінок, які повинні стати на військовий облік 

Ініціаторкою петиції є Яна Рашевченко. У тексті документу пропонується «відмінити наказ Міністерства оборони України від 11 жовтня 2021 № 313 та користуватися лише переліком лише тих спеціальностей, що визначені ПКМУ № 711 від 14.10.1994».

«Начебто змінився лише Перелік, але згідно з ним майже усі жінки нашої держави повинні бути військовозобов'язаними. Це неподобство. Жодного суспільного обговорення. Жодних підготовчих заходів. Жодного перехідного періоду та роз'яснень щодо механізму реалізації», – йдеться у петиції.

Станом на 27 грудня електронна петиція набрала понад 26 тисяч підписів.

Нагадаємо, Міністерство оборони України розширило перелік спеціальностей та професій, який передбачає взяття жінок на обов’язковий військовий облік. Це також стосується вагітних жінок і матерів. Як повідомляли у Міноборони, загалом для працюючих жінок нічого не зміниться.

                                                   



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!