В Україні створили сканер для визначення товарів компаній, що не пішли з рф

1603 0
За допомогою сканера можна здійснити найбільш повний пошук.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

В Україні створили онлайн сканер штрихкодів, який визначає товари компаній, що не вийшли з російського ринку. Про це повідомила Київська школа економіки.

Як йдеться у повідомленні, за допомогою сканера можна здійснити найбільш повний пошук, адже база Київської школи економіки, яка його створила, містить найповнішу у світі інформацію щодо діяльності світових корпорацій на ринку росії, а завдяки використанню ChatGPT для більшості компаній споживчого сектору був створений перелік із 7500+ основних брендів і торгових марок, тому пошук став ще зручнішим і кращим.

Читайте також: Відгомін економічної окупації або як у Львові досі продають російській товари

«Компанії, які не виходять із росії, розуміють лише мову прибутку. Тому не купуйте продукти цих компаній», – прокоментував президент Київської школи економіки, ексміністр економіки Тимофій Милованов.

Щоб скористатися сканером, потрібно в смартфоні перейти на сайт проєкту за посиланням і навести камеру на штрихкод обраного товару. Також сервіс доступний у телеграм-боті. Сканер доступний українською та англійською мовами.

Читайте також: Понад три тисячі торговельних марок в Україні належать росії. Перелік 

Нагадаємо, під час війни у львівських супермаркетах усе ще можна придбати товари російського виробництва, і ці товари не є з категорії незамінних. Переважно йдеться про побутову хімію, товари для гігієни, також побутову техніку, напої і солодощі. Їхні аналоги є як українського виробництва, так і закордонного, і при цьому не російського.  Tvoemisto.tv спробувало з’ясувати, що можна зробити у цій ситуації, яку хтось вважає проблемою, а хтось – ні. Детальніше за посиланнам

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!