В Україні збирають підписи під петицією за скасування ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів

6515 0
Цього року через «дистанційку» учням, як і раніше, складно готуватися до іспиту.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

В Україні виступили з ініціативою скасувати державну атестацію-2022 для учнів 4-х, 9-х та 11-х класів. Відповідна петиція є на сайті електронних петицій Офісу президента.

Читайте також: Так продовжуватись не може. Як покращити онлайн-навчання у львівських школах

Іспит уже скасовували в попередні «ковідні» роки, і тепер підписанти також вимагають, щоб ДПА скасували.

«Через епідемією коронавірусу та запровадженням дистанційного навчання в областях, що знаходяться в червоних зонах, пропоную скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев’ятих та одинадцятих класів у зв’язку з нееквівалентною кількістю часу для обробки та засвоєння програми учнями з такою формою навчання у школі», – йдеться в тексті петиції.

Автор петиції стверджує, що цього року через «дистанційку» учням, як і раніше, складно готуватися до іспиту, тому просить скасувати атестацію.

Читайте також: Організовуйтесь у групи, або Як батькам пережити онлайн-навчання у дітей

«На мою думку, учням досить важко підготуватися до екзамену на дистанційній формі навчання та це буде несправедливо по відношенню до учнів, яким відмінили обов'язкове ДПА у 2021 і 2020 році, які опинилися в аналогічній ситуації», – додає автор петиції.

Зареєстрували петицію 31 січня 2022 року. Станом на сьогодні, там уже півтора тисячі голосів з 25000 необхідних. До кінця голосування залишилося 84 днів.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv дізналося, що не так із онлайн-навчанням у львівських школах, хто відповідальний за відсутність уроків в онлайні та як ситуацію можна було б покращити. Про це читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!