В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Відео

2359 0
Після сходження від головної лампади запалюють інші свічки та лампади, частину з яких літаками доставляють до інших країн.

Напередодні Великодня, 23 квітня, в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь. Мільйони людей по всьому світу чекали на його сходження. Щорічна урочиста церемонія відбулася у Храмі Воскресіння Христового. На неї у 2022 році допустили лише 1,5 тисячі людей.

Читайте також: «Найгірше було при москалях». Як українці святкували Великдень під час воєн

Після сходження вогню Єрусалимський Патріарх роздав святиню, аби запалити від неї 33 свічки.

Сходження Благодатного вогню трапляється в різний час, найчастіше – з 12:00 до 16:00.

Благодатний вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, і вважається святинею для віруючих. Його поява напередодні православної Пасхи, незважаючи на регулярність, називають «дивом сходження Благодатного вогню».

Читайте також: Патрулювання під час Богослужінь і традиційні святкування. Як у Львові відзначатимуть Великдень

Вважається, що благодатний вогонь не обпалює в перші 30 хвилин.

Після сходження від головної лампади запалюють інші свічки та лампади, частину з яких літаками доставляють до інших країн.

Існує повір'я, що якщо станеться так, що Благодатний Вогонь не зійде, то це свідчитиме про вселенську катастрофу, близький кінець світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!