Військові навчання та затримання колаборанта. Головні події вихідних у Києві

575 0
Дайджест новин за 9-10 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Військові заняття з цивільними

У столиці розпочали військові заняття з цивільними киянами, аби підвищити рівень захисту оборони міста. У першу чергу їх проходять працівники комунальних підприємств та райдержадміністрацій міста.  

Мер Києва Віталій Кличко пояснює: «Їм надають ключові знання, зокрема, з надання екстреної домедичної допомоги. В нинішніх умовах – це вкрай необхідно. Бо вісімдесят відсотків загиблих під час бойових дій – це люди, які втрачають багато крові. І важливо знати, як в умовах війни можна врятувати життя пораненому. Також постійно заняття проводять для різних підрозділів міської влади».

У подальшому до такої підготовки місто буде залучати всіх охочих. Заняття організують в кожному районі столиці.

Затримання за співпрацю з окупантами

За співпрацю з окупантами у Київській області перед судом постане чоловік. Як повідомляють в Міністерстві внутрішніх справ, за даними слідства, під час тимчасової окупації населених пунктів області зловмисник плідно співпрацював із ворогом – передавав документацію з селищної ради військовим рф стосовно учасників АТО та осіб, які брали участь в операції об’єднаних сил, стратегічних об’єктів інфраструктури Бучанського району. Крім того, агітував місцеве населення підтримувати та співпрацювати з окупантами, роздаючи їм гуманітарну допомогу від рф.

У березні 2022 року за вказівкою окупантів чоловік організував збори, де його призначили старостою кількох сіл. «Крісло посадовця» він займав, допоки українські захисники не звільнили Київщину від російської армії.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10-ти до 15-ти років та з конфіскацією майна або без такої.

Міжнародна підтримка

Київську область, яка постраждала від російської окупації, цими вихідними відвідала посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк та голова Сенату Французької Республіки Жерар Ларше. 

Транспорт 

Відновили роботу тролейбусні маршрути №6, 18, 25, 28, 32 та 33. За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, вони відновили рух на постійними схемами, а саме: 

№ 6 – «Мінський масив – Майдан Незалежності»;

№18 – «Майдан Незалежності – вулиця Сошенка»;

№25 – «Станція метро «Почайна» – проспект Свободи»;

№28 – «Станція метро «Лук’янівська – проспект Свободи»;

№32 – «Вулиця Північна – вулиця Сошенка»;

№33 – «Мінський масив – залізничний вокзал Південний».

Відключення гарячої води 

з 11 по 28 липня на низці вулиць Печерського району не буде гарячого водопостачання. Це пов’язано з плановими ремонтами тепломереж та гідравлічними випробуваннями. 

Буде припинено гаряче водопостачання споживачів, які підключені до систем теплопостачання в межах вулиць Грушевського, Липської, Садової, Інститутської, Ольгинської, Банкової, Лютеранської, Шовковичної, Кловського узвозу, Мечникова, Щорса, Патріса Лумумби, Івана Кудрі, Кутузова, Московської, Мазепи, Лаврської, Набережно-Печерської, Наддніпрянського шосе, провулку Лабораторного, бульварів Лесі Українки, Дружби Народів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!