Київ

У Києві живе близько 9, 5 тисяч осіб, які набули інвалідність внаслідок війни

427 0
Війна триває, кількість військових та цивільних, які набули інвалідності за цей час збільшується

Загалом у столиці проживають понад 150 тисяч людей з інвалідністю, з них близько 9,5 тисяч осіб, які набули інвалідність внаслідок війни. Про це повідомила Уповноважена Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю, голова міського комітету доступності Леся Петрівська. 

«У Києві триває процес створення середовища, доступного для всіх людей. Це означає, що місто позбувається перешкод, які ускладнюють або унеможливлюють доступ до приміщень, послуг для людей з інвалідністю, яких у столиці понад 150 тисяч, а також інших маломобільних груп населення», — розповіла Петрівська. 

Забезпечення доступності охоплює дуже багато факторів, як і у сфері транспортної та житлової інфраструктури, так і у питаннях створення інформаційних ресурсів. 

«Війна триває, кількість військових та цивільних, які набули інвалідності за цей час збільшується. Тому ми не можемо відкладати питання доступності на потім. Проблема потребує вирішення вже зараз», — сказала голова міського комітету доступності. 

У міській раді нагадали, що у Києві відновили роботу міського комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!